Genç sporcuların %41’inde kronik kafa travmaları görülüyor
Yeni bir çalışma, 30 yaşın altında kafa travmasına maruz kalan sporcular arasında sık görülen bir hastalıktan bahsediyor.
Yeni bir çalışma, 30 yaşın altında kafa travmasına maruz kalan sporcular arasında sık görülen bir hastalıktan bahsediyor.
Parkinson hastalığını biz yıllarca bir beyin hastalığı olarak biliyoruz. Ancak, ilgi çekici araştırmalar hastalığın kökeninin beyinde değil, bağırsaklarda olduğuna işaret ediyor.
Beyin sisinden kurtulmanın en önemli yolu beyninizin neye ihtiyacı olduğunu anlamaktır. Her kişinin beyninin ihtiyacı farklıdır.
Kötü hafızaları silmek derken yaşamımızda olumsuz ve travmatik anıların zihnimizde önemsiz hale getirilerek unutulmasını kastediyoruz.
Beyninizin hangi lobunun çalıştığınızı anlamak için oldukça pratik bir testimiz var. “Kaplanı mı, maymunu mu?” testi.
Frontotemporal demans, beynin ön planda frontal ve az oranda temporal loblarındaki sinir hücresi kaybının neden olduğu demans tipidir.
Kaliteli bir uyku kalbinizi ve genel sağlığınızı korur ve hatta size daha uzun ve oldukça sağlıklı bir ömür sunabilir.
Alzheimer hastalığı genetik mi? Alzheimer hastalığı hem genetik hem çevresel faktörlerden etkilenebilmektedir.
Kognoskopi, Alzheimer gelişim riskini değerlendirmeyi ve olası riskleri düzeltmek için bireyin bilişsel gerilemesine katkıda bulunan faktörleri belirlemeyi amaçlayan bir dizi tarama testidir.