Mutluluğun sırrı uykuda gizli
Yeterli ve kaliteli uyku, mutluluk hormonlarının dengelenmesini sağlar, stres ve kaygıyı azaltır, enerji seviyelerimizi artırır ve sosyal ilişkilerimizi güçlendirir.
Yeterli ve kaliteli uyku, mutluluk hormonlarının dengelenmesini sağlar, stres ve kaygıyı azaltır, enerji seviyelerimizi artırır ve sosyal ilişkilerimizi güçlendirir.
Yorgunluk yaş ilerledikçe daha sık gördüğümüz bir yakınmadır. Eğer sizin de yorgunluk yakınmanız varsa dikkat etmeniz gereken nedenleri sıralayalım:
Yanlış bir kanı olarak elektronik sigaranın klasik sigaraya kıyasla sağlıklı olduğu düşünülse de durum hiç de öyle değil.
Huzursuz bacaklar sendromu, sıklıkla gördüğümüz bir nörolojik yakınmadır ve en sık demir eksikliği anemisi olan kişilerde görülüyor.
"Alkol içmeme rağmen neden sarhoş olmuyorum?" diye merak edenler, aslında alkolün vücut üzerindeki karmaşık etkisini sorgulamaktadır.
Yapılan bilimsel bir araştırma, kırmızı şarapta bulunan flavanol maddesinin alkol metabolizmasını engelleyerek baş ağrısına yol açabileceğini ortaya çıkardı.
Kronik kabızlık, bağırsak sağlığının bir göstergesi olmanın yanı sıra, hafıza sorunları için potansiyel bir uyarıcı işaret olabilir.
Perimenopoz, menopoz öncesi dönemdir ve yaklaşık 2-7 yıl kadar sürebilir. Bu dönemde östrojen seviyeleri düşme ve yükselme şeklinde dalgalanmalar gösterir ve menopoz döneminde de düşer.Östrojen beynimiz için çok önemli bir role sahiptir. Östrojenin beynimiz için faydalarıBeyin hücreleri tarafından glukoz alımını düzenler. Vücut ısısını destekler; menopozda kadınlarda ateş basmaları bu nedenle olur. Hafıza düzenlenmesini sağlar.Östrojen seviyeleri düşünce menopozda kadın daha unutkan, daha sisli bir beyinden yakınır. Östrojen düzeyleri düşmeye devam ettikçe nöronlarımız yavaşlar ve hızlı...
Beynimiz için bolca yağ tüketmeliyiz. Beyin yağdan oluşur ve biz de beyin sağlığımız için çok fazla yağ tüketmeliyiz düşüncesi bir bakıma doğru bir bakıma yanlıştır.