Nöro-eğitim (Bilişsel Eğitim)
A. Motivasyon
Kişilerin belirli bir amacı gerçekleştirmek üzere oluşturdukları, kendi davranış ve istekleri ile bu oluşturulan davranışların sergilenmesidir. Bu programın amacı kişiye özgü motivasyon planlarının geliştirilmesi ise bireyin bunları uygulayabilir hale gelmesini amaçlamaktır.
B. Zihinsel Esneklik
Bilişsel esneklik, akıcı zekanın değişik durumlara alternatif çözümler getirebilme becerisi ile belirlenen bir formudur ve bireyin göstermiş olduğu karmaşık davranışların değişimini de içermektedir.
C. Karar Verme
Birey karşılaştığı problemleri çözerken kendilerinin geliştirdiği çok farklı karar verme süreçlerini ve problem çözme yöntemlerini kullanmaktadır. Kişiye özgü planlanan bu beceri yöntemi ile bireyler, karar verme konusunda, açık ve temel bir çatı oluşturacaktır. Aynı zamanda karar verme ile problem çözme arasındaki ilişkiyi öğrenebileceklerdir.
D. Zaman Yönetimi
Bireyin ihtiyaçlarının belirlenmesi, ihtiyaçlara yönelik hedeflerin oluşturulması, öncelikleri hedeflerin belirlenmesi, planlama ve listeleme yordamı ile düzenlenmesine zaman yönetimi denilmektedir. Zamanı iyi yönetmek bireylere; kariyer planlaması, gelecek planlama, öğrenme, yeni gelişmelere ayak uydurma ve takip etme, yakın çevreye daha fazla zaman ayırma, sosyal ihtiyaçların karşılanması ve yaratıcı düşünmenin geliştirilmesi için yarar sağlamaktadır.
E. Stres Yönetimi
Stres Yönetimi bireylerin yaşam kalitelerini arttırmak ve gelişen durum ya da durumlarla ilgili verilen tepkilerin değiştirilmesini ve kontrol edilmesini sağlama becerisidir. Stres yönetimi bireye özgü planlanmalıdır ve zaman yönetimi, gevşeme egzersizleri, olumlu imajinasyon, egzersiz, bireyin sosyal ilişkilerindeki dışa dönüklük ve hobiler edinmesini amaçlamaktadır.