Teknoloji çağı ile sıklığı artan Alzheimer hastaları ilerleyen yaşlarımızın korkulu rüyası olacak gibi görünüyor. Henüz haftalık başlamadan kişiye özel risk analizleri yapabilmek ise ve haftalığı önlemek ise artık mümkün.
Kişiye özel risk analizleri ile erken müdahale Alzheimer hastalığının başlamasını da ilerlemesini de önleyebilir. Genetik yatkınlık olsa da çevresel faktörler dikkate alındığında hastamızın ortaya çıkmasını önleyebilirsiniz.
Çalışmalar Alzheimer hastalarında yakınmalar başlamadan yıllar öncesinde vücutta hücresel düzeyde beyin değişiklikleri başlıyor. O dönemde erken riski yakalamak ve müdahale etmek haftalığın klinik olarak ortaya çıkmasını önlüyor. Zaten klinik yakınmalar başladıktan sonra hastalığın etkili tedavisi için çoğunlukla geç kalınmış olunuyor.
Kognoskopi Değerlendirme Testinin yararları
Şanslıyız ki artık dünyada gündeme gelen kognoskopi dediğimiz testlerle riskin belirlenmesi ve ardından risk analiz ölçeği ile henüz klinik başlamadan müdahale edebiliyoruz. Alzheimer haftalığında erken tanı hastalığın seyri açısından çok önemlidir.
Yapmanız gereken düzenli bir şekilde nasıl yıllık check-up’larla kalbinize bağırsağınıza baktırıyorsunuz artık beyninize de baktırmamızdır. Kendinizi değerlendirebileceğiniz TAMAMEN ÜCRETSİZ olan Kognoskopi Değerlendirme Testini ülkemizde İLK KEZ gündeme getirmekten ve size sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Oldukça kapsamlı bir şekilde risklerinizi ortaya koyan ve hastalık başlamadan ya da etkenden tanı koymamıza yardımcı olan ve beyin hafıza işlevleri testi ile ayrıca beyninizin sağlık durumunu test edeceğiniz KOGNOSKOPİ BEYİN SAĞLIĞI TESTİ’ni sitemizden yapabilir kendi durumunuzu öğrenebilirsiniz.
Kognoskopi Beyin Sağlığı Testi kimler için önemli?
Özellikle 45 yaş üzerinde aile öyküsü olan kişilerin, yoğun tempoda çalışan ve düzensiz yaşam süren kişilerin yüksek risk altında olduklarını hatırlatalım. Beyin sağlığı için risk grubunda olan hipertansiyon, diyabet hastalığı, obezite, kalp Hastalıkları olan kişilerde Alzheimer hastalığı daha sık görülür, bu kişilerin düzenli kognoskopi testi ile taranması önemlidir.
Henüz tanı almamış ancak klinik olarak hafıza sorunları dikkatsizlik unutkanlık yakınması olanların demans riski açısından gözden geçirilmesi gerekebilir depresyon anksiyete obsesyon gibi ruhsal sorunlar Alzheimer hastalığı için risk taşır, 4 yıldan uzun süre tedavi edilmeyen depresyon Alzheimer hastalığı için tetikleyicidir. Bu kişilerin test edilmesi gereklidir.
Kognoskopi Beyin Sağlığı Testini nasıl yapabilirim?
Kendinizi basit kognoskopi testi ile sitemize girerek test edin. Size test sonucunuz ayrıntılı bir rapor halinde gönderilecektir. Raporunuzda dikkat çeken bir sonuç var ise mutlaka hekiminize başvurun.
Kognoskopi Beyin Sağlığı Testi sonuçları ne anlama geliyor?
Gerekli görüldüğünde klinik şartlarında yapay zekâ temelli ayrıntılı Kognoskopi ve nörokognitif değerlendirme testine tabi tutulacaksınız. Gerekli görülürse genetik tarama, risk tarama kan, idrar, tükürük ve saç analizleriniz yapılacak. Ve beyin görüntüleme ve beyin haritalama tetkikleri yanı sıra beyin elektrik aksamınızın incelendiği şoklama testlerinden geçmeniz gerekebilir
Özetle henüz yakınmanız yoksa bile risk taşıyorsanız (ailede unutkanlık, yoğun tempolu ve düzensiz bir yaşam şekli, tansiyon diyabet gibi kronik Hastalıkları varlığı, uzun süredir depresyon tanınızın olması) erken tanı ve erkenden hızlı müdahale size beyin sağlığınızı geri kazandırabilir.